RYCHLÝ KONTAKT

+420 736 140 140

Pasivní rodinný dům v Těrlicku

2020

ROK

Studie + projekt

FÁZE

5+KK

DISPOZICE

180 m2

UŽITNÁ PLOCHA

190 m2

ZASTAVĚNÁ PLOCHA

O projektu

Důležitým aspektem návrhu rodinného domu byl pozemek, který je v klidné části obce a jeho velkou výhodou je ideální orientace na jižní stranu.

Po konzultacích s mladým manželským párem jsme se společně rozhodli navrhnout dům, který bude plně odpovídat jejich požadavkům a představám a zároveň vyhoví principům pasivního domu.

Tvar domu je jednoduchý obdélník, tvořený přízemím a podkrovím. Sedlovou střechu z jižní strany rozbíjí vikýř, který nabízí krásný výhled na Beskydy.

Součástí návrhu je garáž, která je pomocí prostorného krytého stání propojena s hlavním vstupem do domu.

V prvním nadzemním podlaží je na severní straně navržena veškerá technická vybavenost domu. Směrem do zahrady je situovaná ložnice s šatnou a vlastní koupelnou. Velkou část přízemí tvoří obývací pokoj s kuchyní, který plynule navazuje na venkovní zastřešenou terasu a bazén.

V druhém nadzemním podlaží se nacházejí dva prostorné dětské pokoje, pracovna a koupelna s šatnou.

Rozhovor s majitelem

Kolik projekčních studií jste před začátkem projekčních prací oslovili?

3

Proč jste se rozhodli právě pro firmu wobau?

Podle recenzí na internetu.

Jaké bylo Vaše zadání? (pár nejdůležitějších bodů)

Dvoupatrový zděný dům s ložnicí v přízemí, dětskými pokoji a pracovnou v 1. patře. Použití rekuperace vzduchu. Venkovní posezení u obýváku.

Jak spolupráce probíhala?

Spolupráce probíhala v pořádku. O postupu projektu jsme byli průběžně informováni.

Splnil návrhu domu Vaše očekávání?

Ano.

Kolik variant předcházelo finálnímu návrhu?

5-6

Jak dlouho trvaly kompletní projekční práce?

9 měsíců

Co se Vám nelíbilo, na čem by měl tým zapracovat?

Některé části projektu se lehce protáhly – elektro a vypracování energetického posudku (bylo však doprovázeno změnou legislativy).

Design a budoucnost

Při tvorbě projektu byl kladen důraz na zachování designu domu dle zpracované studie. Objekt je konstrukčně řešen poměrně standardním způsobem v podobě vápenopískového zdiva, montovaného stropu a krovu. Krov byl zpracován tak, aby byl zachován volný prostor v dětských pokojích v podkroví bez sloupů. Složitostí byla konstrukce samotného vikýře, který je dále lemovaný průběžným skrytým okapem. Výhodu vidím v ložnici nacházející se v přízemí domu, kdy je myšleno také na budoucnost a žití ve vysněném domě i v letech penze.

Ing. Michal Labaj

Projektant

Kompletní fotogalerie projektu

  • Máte zájem o schůzku?
  • Proč Wobau?

Zajímá Vás projekt
či realizace?

Vyplňte formulář a my Vás budeme kontaktovat, abychom probrali všechny detaily

NEBO ROVNOU VOLEJTE:
+420 736 140 140

    This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

    1. Spolehlivost a odbornost

    Na stavby, zejména ty pasivní, se specializujeme už dlouhou řadu let. Jsme členy centra pasivního domu a partnery celé řady klientů. Vyjádření klientů, kterým jsme již pasivní dům postavili, najdete v našich realizacích.

    2. Rychlost a inovace

    Neustále se vzděláváme, používáme nejmodernější technologie a celý realizační tým spolu neustále komunikuje, abychom vám mohli poskytnout jen to nejlepší, a to vždy ve stanoveném termínu.

    3. Komplexní služby

    Díky našemu týmu architektů, projektantů, energetických specialistů a stavařů vám poskytujeme komplexní služby od návrhu přes projekt až po realizaci stavby. Můžete si tak užívat bezstarostný, pohodlný a rychlý průběh celého procesu.